WordPress of Joomla gebruiken?

WordPress versus Joomla, deze strijd duurt al ruim 10 jaar, wat vrij antiek is in Internet termen. De snelheid van de ontwikkeling ligt soms in weken en soms dagen. WordPress en Joomla zijn veteranen op het gebied van website CMS. Deze grootste content management systemen domineren de CMS industie.

Waarom zijn WordPress en Joomla zo in trek? 

Het geheim van hun populariteit is zeker niet hoelang ze bestaan. Er zijn genoeg CMS’s die de afgelopen 10 jaar zijn gebouwd, waar nog nooit iemand gebruik van heeft gemaakt. Waar WordPress en Joomla beide erg goed in zijn is iedereen een plek te geven op het internet en dat het toch gemakkelijk is om te gebruiken / te leren.

Deze infographic van Red Giant design, laat de laatste data zien met betrekking tot de belangrijkste functionaliteiten van WordPress of Joomla. Zoals technische specificaties, extensies, plugins, leercurve, support en meer.

WordPress v Joomla - Infographic by Red Giant Design

Dus nu uiteindelijk de vraag, WordPress of Joomla, Wie is de beste?

Een keuze maken tussen deze twee CMS systemen is moeilijk. De vergelijking is mogelijk objectief te maken in het algemeen. Beide platforms zijn verschillend. Ze zijn beide goed in haar eigen niche en hebben beide haar nadelen. Om de keuze te maken is het beste om te bekijken wat je doel is met de website.

Daarnaast is Bamboo Media gespecialiseerd in Joomla, Virtuemart én WordPress, WooCommerce. Wij kunnen samen op basis van uw wensen de juiste keuze maken!

Neem contact op